Ryttarstjärnor till SLU

Två världsstjärnor inom den internationella ridsporten, Kyra Kyrklund och Jan Jönsson, blir adjungerade professorer i ridkonst vid SLU.

De kommer med sina kunskaper att ge hippologprogrammet vid SLU och Hästnäringens riksanläggningar, Flyinge och Strömsholm, ett ytterligare kliv framåt när det gäller kvalitet och inspiration, uppger lantbruksuniversitetet i ett pressmeddelande.

Stora framgångar

Att adjungera framstående utövare eller ledare inom idrotten som professorerhar bara hänt ett fåtal gånger tidigare i Sverige, främst inom tennis ochhandboll.

Kyra Kyrklund är en av världens mest kända dressyrryttare och tränare med framgångar vid såväl OS och VM. Hon tävlar fortfarande ägnar största delen av sin tid åt att träna internationellt framgångsrika dressyrryttare i flera länder.

Jan Jönsson är fälttävlansryttare vars största framgång är ett brons vid OS i München 1972. Han har även varit svensk mästare i fälttävlan fem gånger och har varit lagkapten för de svenska fälttävlansryttarna.


Extra kul imed att jag tränat för Janne 3 gånger & tycker verkligen en supertränare. Hoppas på att få träna för honom flera gånger!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0