bye swejumpers

Nu drar jag vidare till www.jessiejump.blogg.se (jessiegump)

kul graj?

En kopp glögg & kina-mat kommer min kväll bestå av, mums!

Hästar klippte idag, check.

Red Dutchen vid lunch & hon var riktigt härlig att rida idag! Red ut på hacket m. kedja & det fungera super bra. Till en början var hon väldigt väldigt känslig & kunde knappt ta i henne men det försvann sedan & hon accepterade det. Hoppade över några stockar som jag hittade & hon kändes kanon! Hon ska som sagt vila imorgon, trimmas på tisdag & sen väntar stilhoppning för Jan Jönsson på onsdag.

Imorgon väntar idrottsdag & sen iväg till sjukgymnasten.

Fick en fråga tidigare varför jag går till sjukgymnasten/kiropraktorn så ofta.
För att svara lite kortare så är det pga. en ridolycka jag var med om för 8 års sedan. Gick på den tiden på ridskola och efter att ha hoppat en linje så stack ponnyn och jag åkte av men fastnade i stigbygeln. Lossnade rätt snabbt så hoppade upp igen & hoppa samma linje, samma sak hände. Ponnyn stack och jag åkte efter, varv efter varv. Minst fem varv var det iallafall & jag hann bli trampad på x-antal gånger. Så efter det blev min rygg helt sned, har gått hos sjukgymnast sen dess, mer och mindre i olika perioder.

Om man tänker tillbaka så hade det varit rätt smart av ridskolan att sätta på säkerhetsstigbyglar. Pga. att det var vanliga stigbyglar i barn strl så hände detta. Vet inte hur många tusenlappar vi lagt på kiropraktik & sjukgymnastik under årens gång.

På tal om ingenting, jag funderar starkt på att gå tillbaka till min förra blogg jessiejump bara för att. Jessiejump låter nu lite lagom töntigt & så, men vadfan lite kul får man ha. Vad tycker ni? Då kommer iallafall bloggen bli lite "roligare" eller hur jag ska förklara./Jessie

fråga + snabb update

elina om first decembeeeer:
hur gammal e din häst jessica ?

Sv
. Voltani är född 2002, alltså 9 år nu. Om du syftade på Gazpacho så är han född 2001 & lilla Blacky är cirka 20 år.

______________________

Hinner icke blogga som läget ser ut nu, full karriär på exakt allt hela tiden. Inte många minuter går att sitta stil, but you know what, I like it!

Red iaf Gaz på morgonen & han var som han är många dagar, jobbig, bekväm & löjligt rädd för allt runt om kring sig. 
På eftermiddagen red jag Dutchen i ridhuset på böke, det var inte något bra väder att rida ut i om man säger så.. Red henne på hack för första gången, ponnyhack alltså. Kändes sådär, bättre & bättre. Men det är ju en inridningsperiod så vi testar idag också, dock med kedja bakom & ludd framför idag. Hade läderrem bakom igår & det kändes som att jag var tvungen att göra för tydliga tygeltag för att hon skulle lyssna. Men idag tänkte jag att vi rider ut på en lite lugnare runda, om vädert tillåter alltså! & imorgon får hon vila, då har jag nämligen idrottsdag, hahaha!

Så, nu återstår plugg, hinna duscha, fixa stallet, rida Dutchen & klippa en häst./Jessie


what to do what to do

Plans of the day;
*Byta om
*Rida ut på Gaz, galoppjobb.
*Fixa stallet
*PLUGGA
*Ta bussen 13.19 mot böke & rida Dutchen + fixa allt där.
*Åka hem & fixa hästarna här hemma.

SOVA TIDIGT...
(Kom hem strax efter ett inatt...)

Låter som en bra planering idag, kommer den hållas tro?/
Jessie

first decembeeeer

..and it feels so *ucking right.

Mums på livet.
Snart dags för djursjukvård, min söta häst ska få sina tänder fixade tror jag!

Hoppträning för Ragnar gick väldigt bra igår.
Helt sjukt hur mycket man får ut på hans träningar!
Hon hoppade väldigt bra, jag måste bara tänka på att inte släppa benen & bli för hård i handen. Samtidigt som jag gärna mellan hinderna blir för mjuk i handen & inte vågar ta i henne. Men det gäller bara att hitta balansen mellan hand och skänkel + lära känna henne såklart.

På tal om balans... När vi kom i korsgalopp på kortsidan & jag gjorde mitt försök till att korrigera galoppen så slant hon i hörnan, underlaget släppte lite där. Så hon trillade lite omkull & hoppa sen upp i luften, jag tappade stigbyglarna & hon skenade iväg... Hon i full karriär bockandes iväg runt i ridhuset & jag hängandes på sidan med händerna i typ bettringarna. Men till slut fick jag stopp på damen & trillade alltså INTE av. Spännande värre, har tydligen fått en bra balans på sistonde!

Nä, nu måste jag draaa.
Tagga praktik nästa år, ska vara hos min tränare Ragnar Bengtsson i 2-3 veckor med min kära pålle & trimma satan. Kuuuuuuuuuuuuul./Jessie

RSS 2.0