svar.

Ingela om update + svar:
Det som funkar bra på mugg är acetylsalicylsyrevaselin! =) Ett attans svårt ord att uttala men det finns på apoteket receptfritt. heter nog nåt annat kortare namn nu. Men det är kanon mot mugg! Har de rikligt med mugg kan man be vet skriva ut socatylsalva, det är ocå super. Men såpa o vaselin för att hålla det mjukt är kanon. Skorporna ska bort utan att det börjar blöda. =) Tvättas o smörjas helst en gång om dan. Torka noga torrt innan man smörjer på. =)
Sv. Ah, tack för tipset! Men jag blir så förvirrad, har fått råd om att skrubba med grönsåpa & diskborste tills de blöder.. när alla säger olika så vet man inte vad man själv ska göra.. haha! Sen har jag fått höra av veterinär att man inte ska ha på salver. Men man får väl testa sig fram!

Anonym om update + svar:
Hur mkt fick du ge för voltani? Funderar själv på att åka till Holland och leta hopphäst!

Sv. Det går jag inte ut med här i bloggen. Men åk till holland, de har massor av bra hästar, bara välja & vraka kan jag säga.

Anonym om update + svar:
låter dock inte som mugg dels för att det försvann så fort och att mjukgörande salvor hjälpte, mugg försvinner bäst genom att det hålls rent och torrt..
Sv. Nej, jag ljuger ju om att min häst har mugg här i bloggen. Ohjaa.

& YES, jag ska göra ett ordentligt inlägg om Voltani strax!

/Jessie


Kommentarer
Postat av: Ingela

Om det börjar blöda så är risken större att du får in bakterier o då kan det gå till lymfangit... Så därför har jag fått lära mig att mjuka upp, pilla bort o smörj! =)

2011-10-16 @ 19:37:09
Postat av: Ingela

Läste inte hela inlägget, måste bara svara "anonym". Mugg kan visst försvinna väldigt snabbt om det är lindrigt, d v s om man upptäcker det i tid. Det har ju uppenbarligen Jessie gjort... Har haft hästar i rätt många år o oftast är det de hästar med vita ben/ljusa hovar som är känsligare än andra. Detta för att skinnet är lite skörare ungeför som en häst som har rosa mule får lättare solexem på mulen. Visst är det viktigt att hålla rent o torrt, men det hjälper inte om man redan har fått mugg på sin häst... Det felet många gör är att de borsta med hårda borsta i karleden, får småsår o sen när det blir blött o kladdigt ute kommer muggen lättare.

2011-10-16 @ 19:42:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0