medialt tibiasyndrom.

Har nu råkat ut för den vanligaste skadan hos idrottare, medialt tibiasyndrom, eller benhinneinflammation som det kallas på vanlig svenska.

Benhinneinflammation är den vanligaste kroniska belastningsskadan hos idrottare. Den förekommer inom alla idrotter. Muskelhypertrofi och träningsvärk i samband med intensiva träningsperioder anses vara viktigaste utlösande faktorn.

Smärtorna kommer från en inflammation, fibrotisering och förtjockning av fachian in mot benhinnan på mediala kanten av tibia, speciellt den nedre 2/3 av kanten. Viktigaste predisponerande faktorerna är utåtrotation av underbenet och överpronation. Båda dessa felställningar leder till att idrottaren avvecklar steget på mediala (inre) fotranden, något som resulterar i ökad belastning på muskelfascians färste vid benhinnan.  Överpronation ska framgångsrikt behandlas med skoinlägg.

www.benhinneinflammation.se

!Det kommer inte på verka min träningsplan med hästarna Dock all träning utöver!

Hoppade Bejona idag inför tävlingarna i Vellinge i helgen som börjar kl 14.00 på fredagen för er som missat. Där ska vi starta 110 och 115.
Vi har just nu lite probem med distanser när det blir långa distanser mellan hinderna. Bejona blir lite okonsentrerad och "hoppig" i galoppen vilket gör att hon inte lyssnar på mina små hjälper och vi kommer fel på hinder. Hon behöver bli mer stabil i framdelen. Det kommer i samband med muskelsättning.


Bild tagen av Moa Assarsson 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0