Svar: Avsprångs Punkt

Erica Andersson
Flickar in igen!. Har du något bra knep på hur man gör så man får ett perfekt avstånd till ett hinder?:)
Det finns ingen konkret övning som gör att de kommer automatiskt men finns några bra knep som kan hjälpa att hitta känslan. 
-
Ett knep är en galoppbom. Lägg en bom framför hindret (vet dock inte de exakta avståndet med skulle gissa på någonstans runt två meter) och kom i galopp och känn hur det ska kännas. Detta är att göra några gånger som uppvärmning innan hoppträning. Just för att fräscha upp känslan.
-
Jag har haft en del problem själv att hitta avsprångs punkten på Bejona, speciellt förra året och början på detta. Jag tog då hjälp av min tränare att hitta rätt galopp vilket faktiskt gjorde att jag hittade den direkt. 
-
Ett annat tips är att träna mycket. Träna på små hinder. Försök reglera galoppen långt innan så att du kommer nära ibland och lågt ifrån ibland. 
-
Det här med avstånd är väldigt svårt att känna eftersom de ändras beroende på hur högt hindret är. Desto högre hindret, desto längre ifrån är avsprångs punkten. Man brukar säga att avsprångs punkten är så högt hindet är. Det vill säga ett 1 meters hinder = avsprångs punkten är 1 meter ifrån. 
-
Men något man alltid an göra när man inte hittar punkten är att rida framåt med bra studs i galoppen på ont och gått satsa på ett framåtläge. Det är bättre att komma lite för långt ifrån än att komma för nära när hinderna är högre..
/Linnea Ohm

Kommentarer
Postat av: Eleonor - Ridlärare & Hästföretagare

Galoppbom framför hinder = 3 m

Travbom framför hinder = 2.5



/ Eleonor

2011-08-11 @ 13:02:53
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0